Комунальний заклад "Лозівський ліцей №10"

Лозівської міської ради Харківської області


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 594
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
javascript:;" rel="nofollow" onclick="loginPopupForm(); return false;
Реєстрація
 Вихід Вхід

"ПедПРЕСА" інформує

Головна » 2018 » Травень » 19 » Прес-анонс лекції на тему «Що молодь може зробити для протидії дезінформації?»
10:41
Прес-анонс лекції на тему «Що молодь може зробити для протидії дезінформації?»

18 травня, Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» за сприяння Департаменту науки і освіти Харківської ОДА провело серію лекцій з медіаграмотності для учнів п’яти шкіл Лозової.

Заходи відбулися у рамках проекту "Протидія дезінформації через підвищення медіаграмотності», який Студентське братство здійснює у 10 регіонах за підтримки Посольства США.

Зі школярами поспілкувався лектор-волонтер Студентського братства Богдан Морговський, який є студентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Лектор Студентського братства серед іншого розповів молоді як розвивати критичне мислення, перевіряти інформацію, уникати поширення непідтвердженої інформації та «фейків» у соціальних мережах, а також як допомагати в цьому одноліткам через громадські просвітницькі заходи.

Лектор-волонтер розповів, що для сучасної освіченої людини під час поширення і коментування матеріалів у соціальних мережах важливо уникати мови ворожнечі (тобто висловлення агресії та образ до людей за ознакою їх національності чи належності до будь-якої спільноти).

Школяри побачили і обговорили відеоролики, які розкривають різні види дезінформації та роз’яснюють як критично ставитися до безкоштовних газет, відрізняти стихійні та проплачені мітинги, а також обговорили приклади маніпуляцій з прямою мовою.

Також на лекції показано приклад поїздок учнів-волонтерів зі Східної України до Льова для зустрічей з героями фільмів про боротьбу за Незалежність України, які долають стереотипи та ворожість між різними регіонами, пропагують ідею єдності України.

Після заходу Студентське братство сформувало з числа старшокласників волонтерську групу для подальшого розповсюдження медіаграмотності та проведення кіноуроків з просвітницькою метою.

За останній навчальний рік ВМГО «Студентське братство» провело понад 120 лекцій з медіаграмотності у 10 регіонах України. На Харківщині виступами охоплено також низку навчальних закладів Ізюма, Чугуєва та Харкова, а також 5 шкіл Лозової.

Конт. тел.: 0950314830 (Уляна Ковальчук).

, ,

Переглядів: 425 | Додав: ludik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Система Orphus  <>
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 


Корисні посилання

Всеукраїнська школа онлайн Дія. Цифрова освіта > >

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz